Sanna Nielsen slog igenom redan som elvaåring och är i dag en av våra mest folkkära artister. Hon vann Melodifestivalen 2014 med låten Undo, som sedan blev en stor hit över stora delar av världen. Vad Sanna gör när hon inte jobbar med musiken kan du läsa om i hennes blogg. Här ger hon dig en unik inblick både bakom kulisserna på artistlivet och i vardagen!

Annons

Begravning.

18 april 2012

Det har varit några tunga dagar nu som tar lite tid att återhämta sig ifrån.

För inte alls så längesedan så gick Jockes farmor Iris bort. Hon blev 86 år gammal och var världens underbaraste människa.

Att förlora någon av sina nära och kära och som betyder så otroligt mycket för så många är aldrig något man tar med en klackspark, även om det är så här livet ser ut.

Annons

Denna kvinna är någon vi saknar oerhört mycket och vi har fantastiska minnen utav henne som vi alltid kommer bära med oss.

Igår var det begravning och det var väldigt vackert.

Det är ju alltid många känslor som kommer upp till ytan när allt blir så påtagligt och för mig så mindes jag tillbaka då min mormor och morfar gick bort.

Ett avslut som inte alls blev som vi hade tänkt oss.

Morfar var den som var dålig och vi alla vakade över honom på sjukhuset, men mormor var den som gick bort först. Hemma i lägenheten där de bodde.

Morfar tog sitt sista andetag nio och en halv timme senare.

Det var såklart en chock för oss alla att det blev som det blev. Där satt vi och vakade över vår morfar och så får man ett samtal om att ens mormor inte finns mer.

Det fanns inte i vår tanke att det skulle vara så. I sorgen vi fick över vår mormor väntade vi på morfar och nio och en halv timme senare log han ett litet leende, kramade våra händer och slöt ögonen.

Det är sju år sedan, men vet ni vad? Det känns som om det var igår.

Samtdigt som sorgen var så oerhört stor att varken mormor eller morfar fanns, var vi på något vis ändå ”glada” att de fick gå tillsammans.

Under begravningen igår kom alla känslor tillbaka både av sorg för Jockes farmor, men även för min mormor och morfar.

Vi spelade Amazing grace i kyrkan för Iris och den sjöng jag även för sju år sedan för min mormor och morfar på deras begravning.

Det var den låten de alltid ville att jag skulle sjunga när jag var hemma hos de.

Några år innan de gick bort fick jag den här ringen av min mormor. Jag hade sett den i hennes låda för smycken och jag tyckte den var så vacker.

Ringen hade hon fått utav morfar och lite senare gav hon den till mig.

Igår kändes det så rätt att ha den på mig, jag ville ha de nära mig.

Det går inte en dag utan att jag tänker på AnnaLisa och Karl som de hette. På alla minnen jag har och alla historier som morfar berättade för oss.

All fantastisk mat min mormor gjorde och hur de överöste oss alla med deras kärlek. Allt det har vi tagit med oss i vårt liv.

Jag kommer ihåg så mycket och kommer aldrig glömma. De finns där hela tiden.

Precis som Iris.

Kram

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar