Sanna Nielsen slog igenom redan som elvaåring och är i dag en av våra mest folkkära artister. Hon vann Melodifestivalen 2014 med låten Undo, som sedan blev en stor hit över stora delar av världen. Vad Sanna gör när hon inte jobbar med musiken kan du läsa om i hennes blogg. Här ger hon dig en unik inblick både bakom kulisserna på artistlivet och i vardagen!

Annons

Jag gör musikal i höst!

12 februari 2014

I slutet av Augusti kom frågan från Malmö Opera.

Vill du göra den kvinnliga huvudrollen Lara i musikalen Dr Zjivago?

Jag skulle precis åka till Grekland på semester och hade ingen tanke på något annat än semester. Ni kan ju förstå hur mina tankar surrade i huvudet i Grekland.

Annons

Kan inte riktigt beskriva alla känslor.

Jag var så smickrad över att frågan kom till mig och jag funderade ett tag, men bestämde mig ändå ganska fort efter att jag hade googlat på vad den handlade om och kände att det här skulle bli en riktig utmaning för mig, något som jag alltid strävar efter!

Jag är oerhört glad över att få göra det här, tillsammans med fantastiska skådespelare, regissörer, producenter och dessutom på Malmö Opera. I Malmö som jag älskar, i Skåne!

Det här är en DRÖM som går i uppfyllelse och jag ska göra mitt absolut bästa för att gestalta Lara på ett rättvist sätt. Jag längtar efter detta äventyr!

På bilden ser ni mig som Lara, Christopher Wollter som Jurij Zjivago och Philip Jalmelid som Pasja!

Dr Zjivago

Foto: C T Strömwall, affisch: C Righetti

 

Doktor Zjivago har skandinavisk premiär 29 aug 2014 kl 19 på Malmö Operas stora scen.

Sedan tidigare är det klart att Christopher Wollter spelar titelrollen som den unga läkaren Jurij Zjivago. Föremålet för hans kärlek är den vackra Lara, som kommer att spelas av Sanna Nielsen. Nielsen, just nu favorittippad i Melodifestivalen med låten ”Undo”, gör därmed sin debut i musikalsammanhang.

Zjivagos rival om Laras hand är den unge idealisten Pasja Antipov, vars roll kommer att tacklas av Malmöfavoriten Philip Jalmelid. Jalmelid, som har tidigare gjort huvudroller i Les Miserábles och Miss Saigon på Malmö Opera, sjunger just nu den manliga huvudrollen Rebecca.

Musikalen, baserad på Nobelpristagaren Boris Pasternaks roman, handlar om fyra ungdomars uppväxt och liv i revolutionens Ryssland och den unga Sovjetstaten under den första halvan av 1900-talet.

Biljetterna släpps 13 februari klockan 09 via Malmö Operas biljettkassa i foajén på Malmö Opera. Det går då också bra att boka via hemsidan,  , eller telefonledes på 040-20 85 00. Man kommer också kunna köpa biljetter genom Julius Biljettservice 0775-700 400 och i Konserthusets, Skånes Dansteaters och Malmö Stadsteaters biljettkassor.

 

Dr Zjivago

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar