Sanna Nielsen slog igenom redan som elvaåring och är i dag en av våra mest folkkära artister. Hon vann Melodifestivalen 2014 med låten Undo, som sedan blev en stor hit över stora delar av världen. Vad Sanna gör när hon inte jobbar med musiken kan du läsa om i hennes blogg. Här ger hon dig en unik inblick både bakom kulisserna på artistlivet och i vardagen!

Annons

Malou!

24 mars 2014

För drygt en vecka sedan var jag med i Malous program ”Efter tio” där jag och Jocke gjorde en akustisk version av ”Undo”

Ett mycket intressant och viktigt tema hade de också den veckan. Mobbning.

Det är alldeles för mycket av det i dagens samhälle. Jag hade jobbiga dagar i högstadiet, men hade musiken som blev min styrka och trygghet.

Annons

Det finns de som inte känner någon trygghet alls och det gör ont i mitt hjärta.

Tänker även ofta på hur lätt det kan vara att tycka till bakom en skärm. På sociala medier som Facebook och Instagram.

Folk kan skriva oerhört kränkande saker om en annan person, och tydligen tycker dom att dom kan ta sig den rätten att såra en annan människa. Att säga sin åsikt är viktigt tycker jag, yttrandefriheten får vi aldrig ta bort.

Men när det kommer till kränkande ord eller hot som ej har med en relevant åsikt att göra så blir jag så frustrerad och ledsen.

Man kanske inte alltid tänker på hur det faktiskt påverkar den människan som får de orden till sig. Det känns som att respekten ibland går lätt förlorad till en annan människa när man skriver så pass tuffa ord.

På min officiella Facebook fick jag för inte så länge sedan ord som ”Orkar inte se ditt fula tryne” och andra ord som jag inte vill skriva…

Jag är van vid att alla tycker olika om saker och ting och just den kommentaren försöker man borsta bort och sen koncentrerar man sig på alla de fantastiska orden man får istället.

Jag fick däremot veta att den här personen som hade skrivit detta har BARN.

Då reagerar jag.

Hur ska vi kunna lära våra barn respekt till andra människor om vi vuxna inte ger varandra respekt?

När denna person skrev på detta viset och jag fick veta att personen har barn så kan jag inte låta bli att tänka på hur han/hon tänker när barnet växer upp och kanske blir utsatt i skolan? Skulle man som förälder tycka det var ok att någon skulle säga så till sin son/dotter? Indirekt säger ju personen även till sitt barn att det är OK att kränka och trycka ner en annan människa när man skriver så som man gör på min Facebook tex…

Alla får tycka precis som de vill, men det kanske är värt att tänka på hur man själv hade reagerat och känt inombords om man hade fått de orden skrivna till sig?

Det kanske är värt att tänka på HUR man uttrycker sig… att respekten för en annan människa ej får få förlorad.

Det kanske dessutom är värt att faktiskt inte skriva saker offentligt, även om man har en stark åsikt som kan vara direkt kränkande? Är det värt att ta steget och skriva det fullt ut?

Vad tycker ni om det här?

Det finns så många barn och vuxna som mår dåligt av hur det är i dagens samhälle. Är det verkligen så vi vill ha det?

 

 

 

 

 

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar