Sanna Nielsen slog igenom redan som elvaåring och är i dag en av våra mest folkkära artister. Hon vann Melodifestivalen 2014 med låten Undo, som sedan blev en stor hit över stora delar av världen. Vad Sanna gör när hon inte jobbar med musiken kan du läsa om i hennes blogg. Här ger hon dig en unik inblick både bakom kulisserna på artistlivet och i vardagen!

Annons

Mima eller inte?!

24 februari 2013

Vilken seg dag det blev i går.

Har en förkylning på gång och kände mig hängig under eftermiddagen och i morse vaknade jag upp med halsont…Blä…

Ingen träning idag heller. Så tråkigt när man faller ur sin rutin, men det är bara att vila lite.

Annons

Tittade på melodifestivalen igår och jag tyckte det var helt rätt låtar som gick vidare.

Ulrik Munther gjorde ett mycket bra framträdande och sjunger bra. Ralf Gyllenhammar har verkligen pipa och var värdig att gå vidare.

Robin Stjernberg är en grym sångare. Så roligt att han fick en chans till.

Men jag måste bara reflektera över en sak som verkar vara något en del tar till i melodifestivalen nu för tiden, eller i andra sammanhang också. Det här med att mima.

Det är ju inte så roligt. Jag har mimat två gånger i mitt liv.

Ena gången under Lördagens genrep i Globen under melodifestivalen 2008. Som många säkert redan vet så var jag sjuk under finalen med 40 graders feber och rejält med halsont. Vågade inte riskera att jag inte hade någon röst på kvällens final och sparade helt enkelt på mina stämband. Gjorde ingen hemlighet av det då även studiomannen Henrik sa det till publiken som var där.

Finalen gick ju väldigt bra och när jag stod på scen så kände jag mig ”frisk” och resultatet gjorde att jag glömde bort att jag var sjuk.

Dagen efter vaknade jag upp och febern var tillbaka och rösten var borta, men en signering var inplanerad sedan länge och jag ville verkligen inte ställa in med tanke på resultatet Empty room hade fått. Jag pendlade mellan att ställa in och att köra på. Jag ville inte göra någon besviken med att inte dyka upp i sista sekund då jag visste att vi hade fått folkets röst och det var det mäktigaste jag någonsin varit med om. Jag valde då att sjunga playback på signeringen och gjorde heller ingen hemlighet av det.

Fick en del kritik för att jag sjöng playback och tro mig, jag ville inte göra det och jag är ur kass på att mima. Jag ville dock inte ställa in när jag visste hur mycket folk som redan hade samlats, det fanns inte i min värld.

Mima är inte lätt, det såg vi igår… Det är inte roligt heller. Jag tycker inte det i alla fall. Jag började inte att sjunga bara för att stå på scen och låtsas.

Därför blir jag fundersam när jag ser att många tar det för vana vare sig man är sjuk eller inte. Visst, alla slår igenom med olika egenskaper och kvalitéer…men min fråga är egentligen till er som läser detta.

Vad tycker ni när ni ser artister stå och mima igenom ett helt gig varje gång ni ser de? Kan ni uppskatta det ändå för det kanske inte är sången som gör artisten?

Britney Spears gör ju heller ingen hemlighet av att hon mimar…och det är kanske inte direkt sången man faller för när man ska gå och se hennes show.

Men jag skulle känna att mina pengar vore bortkastade om jag skulle se på någon som inte sjunger.

Hur ska det vara i framtiden då? För det känns som om det är det här vi går mot.

Vi behöver ju inte ens stå på scen, då kan vi ju ställa dockor där istället som sköter jobbet så blir det mer ärligt.

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar