Sanna Nielsen slog igenom redan som elvaåring och är i dag en av våra mest folkkära artister. Hon vann Melodifestivalen 2014 med låten Undo, som sedan blev en stor hit över stora delar av världen. Vad Sanna gör när hon inte jobbar med musiken kan du läsa om i hennes blogg. Här ger hon dig en unik inblick både bakom kulisserna på artistlivet och i vardagen!

Annons

Nils Holgersson!

4 april 2012

I vintras var jag i studion och spelade in tre versioner av ledmotivet till ny inspelade serien av Nils Holgersson!!

Vi spelade in sången både på Engelska, Tyska och Svenska! Det var oerhört kul att jag fick göra detta och jag fick även skriva den Svenska texten vilket var lite skrämmande för mig i början. När jag fick frågan om det tänkte jag snabbt att jag skulle tacka nej för jag har aldrig skrivit något på beställning.

Annons

Men jag tänkte efter och tyckte att det skulle vara jättekul att göra detta.

Vi spelade in allt och jag hade verkligen hur kul som helst och nu ska miniserien sändas här i Sverige under påskhelgen!

Den har sänts i Tyskland redan, där hade den premiär på juldagen och fick jättefin respons!

Ska bli väldigt trevligt att titta på detta och se vad de har hittat på!

Första avsnittet sänds på PÅSKAFTON den 7/4  i SVT1 kl 14.20

Andra avsnittet sänds på PÅSKDAGEN den 8/4  i SVT1 kl 15.25

Klicka på länken så kan ni se trailern…

http://svtplay.se/t/177667/nils_holgersson

Hittade även ett litet klipp på youtube där ni kan höra lite av den Tyska versionen vi spelade in!

Här kan ni läsa lite mer om Nils Holgerssons underbara resa!

Nils Holgersson flyger igen

Selma Lagerlöfs klassiker Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige har filmats på nytt. I serien, som är en svensk-tysk samproduktion, ser vi både svenska och tyska skådespelare. Bland de svenska skådespelarna ser vi bland annat Johan Rheborg, Johan Ulveson och Mirja Turestedt. I SVT:s version dubbas de tyska rollerna till svenska.

På ett torp i Skåne bor den bråkiga och ouppfostrade 12-åringen Nils Holgersson. Som straff för sina elakheter mot gårdens alla djur, förtrollas han av gårdens hustomte till en liten pyssling. Från att ha varit stor och tuff blir han nu istället liten och försvarslös. När han försöker hindra Mårten, gårdens vita tamgås, från att lämna gården och istället följa med de vilda gässen norrut så fastnar han i Mårtens halsband och tvingas med upp i luften. Detta blir början på ett hisnande äventyr för Nils som på Mårtens rygg, reser från sydligaste Skåne till nordligaste Lappland.

Det blir inte en enkel resa. Akka, vildgässens ledare, ställer höga krav på Nils som bara får följa med gässen om han lovar att bli snällare både mot människor och mot djur. Samtidigt får han också, genom korpen Bataki, veta att för att bryta förtrollningen och bli stor igen så måste han, innan höstens intåg, få med sig den numer fria och välmående Mårten hem till gården igen. Lyckas han inte med det så kommer han förbli liten för alltid.

Handlingen är förlagd till mitten av 1900-talet och likt romanen reser den förtrollade Holgersson genom hela Sverige, från Skåne till Lappland på gåsen Mårtens rygg. Tv-serien är inspelad i Trollhättan, Helsingborg, Norrland och Hamburg. Övriga roller görs bland annat av Joakim Nätterqvist och Björn Granath. Cecilia Ljung är Selma Lagerlöf. Huvudrollen Nils Holgersson spelas av tyska Justus Kammerer.

Nils Holgerssons underbara resa fick ett fint mottagande när den visades som juldrama i Tyskland under 2011. Fotografen Philipp Timme har tidigare bland annat arbetat med filmer som ”Independence day”, ”Armageddon” och ”Dante’s peak”. Filmen är regisserad av Dirk Regel. En längre tv-version av Nils Holgersson visas i Barnkanalen med start 22 april. (8 avsnitt x 30 min)

Nils Holgerssons underbara resa är en samproduktion mellan svenska Fladen Film och det tyska produktionsbolaget Bremedia Produktion.


Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar