Sanna Nielsen slog igenom redan som elvaåring och är i dag en av våra mest folkkära artister. Hon vann Melodifestivalen 2014 med låten Undo, som sedan blev en stor hit över stora delar av världen. Vad Sanna gör när hon inte jobbar med musiken kan du läsa om i hennes blogg. Här ger hon dig en unik inblick både bakom kulisserna på artistlivet och i vardagen!

Annons

Sydafrika del 1

15 maj 2013

Jag vet knappt vart jag ska börja i min lilla berättelse om Sydafrika resan och jag tror att jag måste dela upp den en aning.

Jag fick ett sms av Måns Zelmerlöw som frågade om vi ville följa med och göra olika konserter och vi behövde inte fundera länge förrän vi sa ja.

Annons

Jag har aldrig varit i Sydafrika och det passade väldigt bra att åka just nu.

Vi satte oss på flyget och resan var låååång och jag var dessutom vrål förkyld och att sitta på ett flyg i tolv timmar med en täppt näsa är en utmaning i sig kan jag säga…!

Vi kom ner på kvällen till Johannesburg och somnade väldigt fort.

Morgonen därpå var det dags att besöka en skola utanför Johannesburg. På denna skola så har organisationen Star for life engagerat sig enormt.

Star for life är en organisation som jobbar för att förhindra spridningen av hiv och dessutom få unga människor att tro på sina drömmar och på sin framtid!

Ni kan läsa mer om Star for life HÄR

Vi kom till skolan och fick ett fantastiskt bemötande. Måns tog upp gitarren tillsammans med Jocke, Moh och Micke och alla barnen fullkomligt skrek av glädje!

Så fort musiken satte igång så kom de springande och började dansa och sjunga med.

Killarna repar någon minut innan de går ut på skolgården

De spelade även ”En kväll i Juni” och den allsången i lalala partiet är något av det bästa jag har hört.

De var inte ett dugg främmande för att sjunga med, även om det var en låt de absolut inte kunde och dessutom var den på Svenska.

De sjöng på som bara den och jublen efteråt var underbart öronbedövande=)

Barnen älskade att dansa, sjunga och vi fotograferades till höger och vänster.

Den första dagen i Sydafrika var glädjerik  och den boosten av kärlek man fick av dessa människor fick en att börja fundera på vad som egentligen är viktigt i livet?

De här dagarna har vi verkligen fått en liten inblick i hur många människors vardag ser ut i denna värld som både kan vara härlig men minst sagt komplex och knasig.

På andra sidan vägen av skolan så var det fullt med plåt hus. Ser inte riktigt tydligt på den här bilden, tog den i förbifarten när vi lämnade skolan.

Men det är så här många bor och just nu går de mot vinter och det blir väldigt kallt om nätterna…

Människorna i utsatta områden har det inte lätt och varje dag kämpar de för att få en bättre framtid. Vissa vågar inte ens tro på en framtid och det är så vissa delar av  världen ser ut idag.

Det gör ont i mitt hjärta när jag ser och förstår att inte alla barn som föds in i denna värld har lika värde och får en bra start för att kunna få leva ett tryggt liv.

Att få leva sitt eget liv och jobba mot sina drömmar.

Det är 2013 och jag tycker att det borde vara en självklarhet.

Det finns mer att berätta och jag återkommer med resten…

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar