Sanna Nielsen slog igenom redan som elvaåring och är i dag en av våra mest folkkära artister. Hon vann Melodifestivalen 2014 med låten Undo, som sedan blev en stor hit över stora delar av världen. Vad Sanna gör när hon inte jobbar med musiken kan du läsa om i hennes blogg. Här ger hon dig en unik inblick både bakom kulisserna på artistlivet och i vardagen!

Annons

Sydafrika del 3!

22 maj 2013

Sista bilderna från vår Sydafrika resa…

En morgon startade vi med en safari kl 06.00 och det var helt fantastiskt.

Det var så tyst ute i naturen och det var framförallt svinkallt…men det gjorde ingenting när man bara några minuter senare fick se en magisk soluppgång!

Annons

Som vanligt fick vi ju se en massa djur och jag ska inte tråka ut er med alla de bilderna, ni har ju redan sett en del…men den här flodhästen som gapar så stort han bara kan fick vi också se.

Han var inte helt bekväm med att vi stannade så länge så vi lämnade honom ifred efter några minuter.

Vi fick även frukost ute i bushen och det var verkligen lyxfrukost.

Vad sägs om scrambled eggs och bacon över brasa…

Jag gick runt och kollade lite, men kunde inte gå så långt…

för vi hade faktiskt med oss vakter som stod runt frukost stället med sina gevär om det skulle komma några nyfikna lejon…vi är ju trots allt på deras territorium.

På tal om lejon…de såg vi också under vår vistelse =) Snacka om lejonkungen känsla!

Jag, Moh och Micke innan sista gigget!

Sista dagen innan vi skulle åka hem till Sverige igen så åkte vi till Soweto där vi bla fick cykla runt med guide igenom hela byn och se med egna ögon hur folk lever.

Det var så klart mycket glädje runt omkring oss, men man såg ju även hur tufft folk faktiskt har det. Hur mycket de kämpar varje dag för att få ett tryggare liv.

Det var inte bara en tår som rann nerför mina kinder när vi cyklade runt och möttes av både glada blickar men även en del tomma…

En av de bättre gatorna i Soweto.

När vi stannade till för att få veta lite mer om byn kom det fram så mycket barn som ville vara med på foto och de ville prata med oss och leka.

Vi fick veta att alla var oerhört glada över att vi hade kommit dit för det innebar att folk fick jobb i några veckor med tanke på att vi skulle få mat, cykeltur runt om i staden osv.

Då vill man inte åka därifrån.

Nöjda killar på cykeln!

Även om jag kanske trycker på att man fick se hur de kämpar och kämpar så fanns det ju även glädje.

Den glädjen och lyckan över livet smittar av sig på oss och vi ser att det räcker ibland långt med att bara få ett leende, en kram eller ett besök av någon för att man inte ska ge upp.

Det jag även tänkte på där nere var att det första barnen i skolan får när Star for life kommer till de är en tom bok där de ska skriva ner sina drömmar. Vad de vill bli eller önskar sig av livet.

De pratar om det, hoppet infinner sig och drömmen får leva. De får veta att det inte är omöjligt för de, de lever dock i ett land som inte har lika stora förutsättningar som vi har.

Men de har sitt mål, nerskrivet i den boken och det får mig att tänka på barn här hemma i Sverige.

Här finns en del förutsättningar för att kunna uppnå saker. Ibland stöter jag på ungdomar som inte har någon aning om vad de vill bli eller ens känner drivkraften att uppnå sitt mål.

Att tro på sig själv låter kanske som en klyscha, men det är vad jag önskar alla gjorde.

Alla har ett lika värde, alla får drömma och alla har rätt till ett tryggt liv!

Några tankar från mig…

 

Avslutar med en bild från skolan vi besökte…

Lycka!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar